Λίγα λόγια για μας

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1996. Με την υπ’ αρ. 3761/1996 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίστηκε και εγκρίθηκε το Καταστατικό του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».

 Πρωταρχικός σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουμε οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά.

 Σκοπός του Σωματείου μας είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο.

 Οι δραστηριότητες μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 (α) Κάθε δραστηριότητα για ηθική και υλική βοήθεια παιδιών και εφήβων (αγορά ενδυμάτων, τροφίμων, βιβλίων και γραφικής  ύλης),

(β) Καταβολή διδάκτρων σχολών και μαθημάτων σε αριστούχους,

 (γ) Παροχή πάσης φύσεως βοήθειας, οικονομικής και υλικής, ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Ξενώνες  Προστασίας Παιδιών, Παιδουπόλεις κ.λ.π., Ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού.

Πόροι του Σωματείου μας είναι:

 (α) Η εγγραφή και συνδρομή των μελών μας,

 (β) Χορηγίες, δωρεές, κληρονομιές, κλπ,

 (γ) Έσοδα από εκδηλώσεις, και ενέργειες,

 (δ) έσοδα από περιουσιακά μας στοιχεία και,

(ε) κάθε άλλος νόμιμος πόρος.

  

Στο Σωματείο μας μετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, δραστήρια και αξιόλογα πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν ολόψυχα για την επίτευξη των σκοπών μας και αγωνίζονται γι’ αυτό.

  

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

Από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας μας στοχεύαμε την προσοχή μας στα παραβατικά ανήλικα παιδιά των Δικαστηρίων Ανηλίκων, Αθηνών και Πειραιά και στα παιδιά των φυλακισμένων μητέρων των Φυλακών.

Ήλθαμε σε επαφή με την επιμελήτρια ανηλίκων των Δικαστηρίων και των Φυλακών και βοηθήσαμε στα προβλήματά τους (νομικά - υλικά), καλύπτοντας όπου χρειαζόταν με μηνιαία βοηθήματα, την διατροφή και σπουδή των ανήλικων μέχρι την ενηλικίωσή τους.

- Στηρίζουμε τα ανήλικα παιδιά που έχουν ανάγκη από ιατρική και    οικονομική βοήθεια καθώς και παντός άλλου είδους ανάγκες.

- Στηρίζουμε άπορες οικογένειες με είδη ρουχισμού και τροφίμων.

- Γίναμε ανάδοχοι νονοί τριών ανήλικων ορφανών παιδιών, βαφτίζοντάς τα Χριστιανούς και αναλάβαμε μέχρι της ενηλικίωσης τους τα έξοδα τους, εν είδη μηνιαίου επιδόματος.

  

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

 Βοηθήσαμε με είδη που μας ζήτησαν (είδη ρουχισμού, τρόφιμα και computer κ.λ.π) τα πιο κάτω ιδρύματα:

 - Πρότυπος Στέγη Ανηλίκων Περισσού

 - Παιδόπολη «Αγία Ελένη», Ιωαννίνων

 - Οικοτροφείο Μονής Ντουραχάν, Ιωαννίνων

 - Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιππιάδος, Πρέβεζας

 - Χατζηπατέρειο Ίδρυμα

 - Πηνελόπειο Ίδρυμα

 -  Ίδρυμα άπορων Κορασίδων Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης,

        «Άγιος Ανδρέας»

 -  Ίδρυμα «ΚΙΒΩΤΟΣ»

 -  Ίδρυμα «ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ»

 -  Ίδρυμα «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

 -  ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

 -  Ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Αγίων Αναργύρων

 -   Οικοτροφείο «ΕΣΤΙΑ» της ΑΜΚΕ «ΗΠΙΟΝΗ»

 -  Μονάδα ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΘΑΛΠΟΣ»

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  

- Συντρέξαμε τους σεισμόπληκτους Ν. Φιλαδέλφειας, Μενιδίου, Ν. Λιοσίων με παπλώματα και κουβέρτες.

 - Εγκαταστήσαμε παιδικές χαρές σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

- Ανακατασκευάσαμε το κτίριο (καινούργιες τουαλέτες, μπάνια) και εξοπλίσαμε με μοκέτες, κουρτίνες και έπιπλα (τραπέζια - καρέκλες) τον Παιδικό Σταθμό «Άγιος Γεώργιος».

 - Βοηθήσαμε τους κατοίκους του Περάματος που έχουν ανάγκη από ρούχα και είδη υποδήσεως, κλινοσκεπάσματα, κλπ.

 - Βοηθήσαμε τα ανήλικα παιδιά στις φυλακές της Αυλώνας παρέχοντάς τους ρούχα, υποδήματα και κλινοσκεπάσματα.

  

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 - Συνεργαστήκαμε με το ΚΕΚΟΙΠΟ του Δήμου Κηφισιάς, προσφέροντας υλική βοήθεια σε άπορες πολυμελείς οικογένειες.

 - Συνεργαστήκαμε με τον Ε.Ε.Σ για βοήθεια στους καταυλισμούς σεισμοπαθών Ν. Φιλαδέλφειας, Αχαρνών, Ν. Λιοσίων και Καματερού όπου αποστείλαμε παπλώματα, κουβέρτες, ρούχα και τρόφιμα.

 - Συνεργαζόμαστε με τον Ε.Ε.Σ προκειμένου να βοηθηθούν τα σχολεία της περιοχής της Ζαχάρως, δημιουργώντας βιβλιοθήκες στα έξι Δημοτικά Σχολεία που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

 - Επίσης, συνεργαστήκαμε με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Στείλαμε 25 παιδιά στην Κύπρο, αεροπορικώς και φιλοξενήθηκαν δύο εβδομάδες με έξοδα της Κυπριακής Κυβέρνησης.

 - Συνεργαστήκαμε με την Στέγη Ανηλίκων Περισσού, για παροχή βοήθειας σε άπορες πολυμελείς οικογένειες.

 - Συνεργαστήκαμε με τις Επιμελήτριες Ανηλίκων των δικαστηρίων Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιώς, για την προσφορά υλικής και παντός είδους βοήθειας σε χρήζοντα βοήθειας ανήλικα (ρούχα, τρόφιμα, χρήματα).

 -   Είμεθα σε συνεχή συνεργασία με τις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, για νομική και υλική βοήθεια μητέρων ανηλίκων, που είναι κρατούμενες προσφέροντας στα ανήλικα παιδιά τους οικονομική βοήθεια.

 - Διοργανώσαμε ομάδα εθελοντών αλληλεγγύης με σκοπό να βοηθήσουμε τις οικογένειες των συμπολιτών μας με ανήλικα τέκνα, που μας έχουν ανάγκη, με φαγητό, το οποίο μας προσφέρουν ανιδιοτελώς και με μεγάλη προθυμία, οι επιχειρήσεις εστίασης:

- Συνεργαζόμαστε τακτικά με την εταιρεία της κας ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, η οποία μας προσφέρει υποδήματα, τα οποία διαθέτουμε σε διάφορα ιδρύματα, οικογένειες άπορες με ανήλικα τέκνα και παιδικούς σταθμούς της Κηφισιάς και αλλού.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Για τα παιδιά του κόσμου :

Όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε μέσα σε 19 χρόνια, με δωρεές σε είδος και οικονομικές εισφορές μελών και φίλων του Σωματείου μας, συνδρομές και έσοδα από τις εκδηλώσεις μας και με τη βοήθειά σας, την οποία χρειαζόμαστε και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

Έχοντας πετύχει πολλούς από τους στόχους μας και με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά της Γης, οι μελλοντικοί μας στόχοι είναι :

Ως και ανωτέρω αναφέραμε, επιτεύχθηκε νομοθετική ρύθμιση για τη φροντίδα των «παιδιών των φαναριών». Ωστόσο μολονότι το νομοσχέδιο έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, δεν εξυπηρετεί την προστασία αυτών των παιδιών, λόγω παντελούς έλλειψης αρμόδιας υπηρεσίας που να ασχολείται αποκλειστικά με τη συλλογή των παιδιών. Τα δε υπάρχοντα ιδρύματα, δεν επαρκούν για να στεγάσουν αυτά τα παιδιά.

     Επιδιώκουμε λοιπόν, σε συνεργασία με την εκκλησία και την πολιτεία, να δημιουργηθεί αυτή η υπηρεσία ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι ξενώνες για να προστατεύσουμε αυτά τα παιδιά, διότι το φαινόμενο αρχίζει και πάλι να παρουσιάζεται έντονα στους δρόμους της Αττικής.

Βοήθεια στα ανήλικα παιδιά όλης της Γης

Υποσχόμεθα ότι, όπως και ήδη έχουμε πράξει, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να απαλύνουμε τον πόνο των ανηλίκων παιδιών και να τα βοηθήσουμε υλικά, ηθικά και πρακτικά ώστε να μην καταλήξουν στο «πεζοδρόμιο» ή να μην μπλέξουν με ναρκωτικά, ξέροντας πως αυτό είναι το χρέος μας.