Τρίτη, 30 Μαϊος 2023
Ο Σκοπός μας
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ.
Βοήθεια στους συμπολίτες μας
Στηρίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αγκαλιάζουμε με αγάπη τις οικογένειες τους και προσπαθούμε να κρατάμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.
Παιδιά της Γης
Με τις κινήσεις μας, βοηθούμε τα ΠΑΙΔΙΑ της ΓΗΣ εντός και εκτός συνόρων.
Πρωτοβουλίες
Στηρίζουμε έφηβους και παιδιά προσφέροντας υλική και νομική βοήθεια

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ  που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουμε οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου μας είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών σ’ όλον τον κόσμο.. Στηρίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αγκαλιάζουμε με αγάπη τις οικογένειες τους και προσπαθούμε να κρατάμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

 


 

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ στηρίζει ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τη συνεργασία του με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» και τη νυν Πρόεδρό του Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη ανακοίνωσε ο κ. Τάκης Βλαστός, Διευθυντής και Εκδότης του ΕΠΙΛΟΓΟΥ, στην παρουσίαση της 30ης έκδοσής του, «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2021».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», μέσα σε μια ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» τίμησε τρεις σημαντικούς εκφραστές των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών: την ηθοποιό κα Λήδα Πρωτοψάλτη, τον συγγραφέα-σκηνοθέτη κ. Βασίλη Παπαβασιλείου και τον ιστορικό-νεοελληνιστή κ. Roderick Beaton. Τη βραδιά παρουσίασε για άλλη μία χρονιά ο Αλέξης Κωστάλας.

Τιμηθέντες και παρευρισκόμενοι, ανταποκρίθηκαν θερμά στις δράσεις του σωματείου, συνεισφέροντας οικονομικά, ούτως ώστε τα Παιδιά της Γης να συνεχίσουν το έργο τους βοηθώντας τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  η κα Ελένη Δουνδουλάκη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβερνήσεως, ο κος Π. Σκουρολιάκος ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος με την κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Μ. Βιδάλη, o κος Γιώργος Γουρδομιχάλης, η κα Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, βουλευτές όλων των κομμάτων  αλλά  και  σημαντικοί  άνθρωποι των Γραμμάτων, των  Τεχνών  όπως οι : Π. Δημαράς (πρόεδρος του ΣΦΜ) Ρ. Αξελός, Λ. Γιοβανίδης, Σπ. Μπιμπίλας, Αλ. Μυλωνάς, Μ. Μητσιάς, Π. Ορκώπουλος, Γ. Ρούφας, Γιάν. Αναστασάκης, Αλ. Σακελαροπούλου, Νικ. Χανιωτάκης, Θ. Προκοπίου, Λ. Καφαντάρη, Αλ. Κωτσοβούλου, Έμ. Κολιανδρή, Γ. Κουνδουράκη, Γ. Λιάνης, Ν. Διαμαντής, Γ. Γιωγλερής, Λ. Νταϊφά, Ν. Νικολάου, Ανδρ. Ροδίτης και πολλοί άλλοι .

εικόνα Viber 2021 12 13 13 22 51 303

εικόνα Viber 2021 12 13 13 22 51 578

Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη: The Power of Love!

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ιστορικού σωματείου Παιδιά της Γης, που ίδρυσε η grand dame της Αθήνας κυρία Λήδα Βαρδινογιάννη, υπόσχεται να δώσει νέα πνοή στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς.
Η νέα γενιά αντιλαμβάνεται πως η ανάγκη για φιλανθρωπία είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
“Θυμάμαι την μητέρα μου να ψάχνει και να καταφέρνει να βρίσκει ακριβώς αυτούς που χρειάζονταν βοήθεια. Το ένστικτο της σε συνδυασμό με την ικανότητα να διεισδύει στη ψυχοσύνθεση του συνανθρώπου μας σε ανάγκη, την οδηγούσε πάντα στα σωστά μονοπάτια ως προς το τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα ο καθένας ως βοήθεια. Και αυτή τη βοήθεια, την έδινε πάντα απλόχερα και δεν είχε να κάνει απλά και μόνο με ένα οικονομικό ποσό, που φάνταζε για εκείνη ως εύκολη λύση. Την έβλεπα να μαγειρεύει για να προσφέρει το φαγητό “για κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ζεστό φαγητό”. Την έβλεπα να μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης και τη χαρά που ένοιωθε κάθε που τα δίπλωνε με φροντίδα ένα ένα. Μέχρι και μαθήματα αγγλικών θυμάμαι να κάνει σε έναν συνάνθρωπο μας σε ανάγκη, πιστεύοντας ακράδαντα πως “θα τον βοηθήσουν ώστε να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής του”. Αυτός ήταν τρόπος ζωής για εκείνη και όχι επίδειξη φιλανθρωπίας” μου λέει η Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, καθώς πίνουμε το τσάι μας στο καθιστικό με τα χρώματα της ζεστής κρέμας, της εντυπωσιακής Οικίας της οικογένειας Γουρδομιχάλη, στην περιοχή των Ανακτόρων.
“Την θυμάμαι να μου δείχνει με πράξεις την ικανοποίηση που νοιώθουμε κάνοντας το χρέος μας σε όσους δεν είχαν μία προνομιούχα ζωή” με ξεναγεί στα βιώματα της η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Παιδιά της Γης”, που στόχο έχει την προστασία και την ουσιαστική βοήθεια για τα παιδιά σε ανάγκη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Γης.
“Βέβαια, οι δυσκολίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, στρέφει το βλέμμα μας καταρχήν στα Ελληνόπουλα” διευκρινίζει η Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, με μία ευδιάκριτη μελαγχολία στα μάτια της, για όλα όσα περισσότερα θέλει να προσφέρει από όσα υπάρχουν ήδη στην ατζέντα της.
Το Σωματείο “Παιδιά της Γης” έχει μακρά ιστορία τόσο στο φιλανθρωπικό του έργο όσο στο καταστατικό του, που με χαμηλούς τόνους και μεγάλη ατζέντα ίδρυσε την δεκαετία του ’90, η μεγάλη Κυρία της παλιάς καλής Αθήνας, Λήδα Βαρδινογιάννη.
“Η ευαισθησία και η ανάγκη προσέγγισης παιδιών που υποφέρουν, προέτρεψαν την κυρία Λήδα Βαρδινογιάννη, να δημιουργήσει το 1996 το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης». Ένα σωματείο που έχει μακρά ιστορία προσφοράς και κοινωνικού έργου να αναδείξει, και με πρωταρχικό στόχο που παραμένει έως και σήμερα, τη φροντίδα, τη προστασία, τη πρόνοια, καθώς και την ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών, που έχουν χάσει την ελπίδα τους για το αύριο και στερούνται την ανεμελιά της ηλικίας τους, οι νέες και επόμενες γενιές ελληνόπουλων που θα κληθούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Η προσφορά είναι μια πράξη ανώτερη που νοιώθω χρέος μου και τιμή μου να υιοθετήσω” μου λέει η Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, η οποία “έτσι ή αλλιώς, χωρίς την ευθύνη που έχουμε προς το κοινωνικό σύνολο δεν θα μπορούσα να αισθανθώ ολοκληρωμένη”.
Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου κυρίαρχη προσωπικότητα ήταν ο πατέρας της και βλέποντας τον να γοητεύει αγορεύοντας το δύσκολο ακροατήριο του και να δίνει μάχες στις δικαστικές αίθουσες, ονειρευόταν πάντα και η ίδια πως μια μέρα θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα του. “Όπως κάθε έφηβη, ήθελα να ανοίξω μόνη μου τα φτερά μου και έτσι επέλεξα να συνδυάσω τις σπουδές μου με καινούργιες εμπειρίες στο εξωτερικό. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στις Βρυξέλλες, το πολιτικό κέντρο της Ευρώπης, και συνέχισα στο Παρίσι σε μια πόλη που ερωτεύτηκα βαθιά και σε ένα πανεπιστήμιο που μου χάρισε μοναδικές αναμνήσεις και εμπειρίες, που με καθόρισαν ως άνθρωπο”.
Μαζί με τον άντρα της, τον εφοπλιστή Γιώργο Γουρδομιχάλη ζούσαν σε μία παραδοσιακή έπαυλη της Εκάλης έως πολύ πρόσφατα που αποφάσισαν να απλοποιήσουν την καθημερινότητα τους μετακομίζοντας σε αυτό το καλαίσθητο διαμέρισμα της Στησιχόρου, λουσμένο όλο από το Αττικό φως. Η ίδια άλλωστε, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κολωνάκι, στην ίδια γειτονιά που λειτουργεί και το δικηγορικό  γραφείο της οικογένειας της. “Η επιλογή του να εγκατασταθώ στα βόρεια προάστια ήταν απόλυτα συνυφασμένη με τις ανάγκες της μικρής τότε κόρης μου. Σήμερα που εκείνη πλέον σπουδάζει Νομικά στο Λονδίνο, η επιστροφή στο κέντρο ήταν πολύ εύκολη απόφαση, άλλωστε λατρεύω την Αθήνα μας, η οποία παρότι δύσκολη, παραμένει πανέμορφη και ζωντανή”.

Έχοντας και οι δύο από έναν γάμο στο παρελθόν τους, αποφασίζουν να επιστρετεύσουν την αγάπη τους αλλά και τα κοινά ιδανικά που έχουν μεγαλώσει, και να δημιουργήσουν μία αξιακή, με απόλυτα σύγχρονο προφίλ οικογένεια. “Έχω μια κόρη πλέον φοιτήτρια και ο άντρας μου δυο γιους, ο ένας εκ των οποίων αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αμερική εργάζεται μαζί του στο ναυτιλιακό του γραφείο, ενώ ο μικρότερος τελειώνει τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη. Είμαστε μια σύγχρονη οικογένεια που με πολλή αγάπη και ανοιχτό μυαλό, κρατάει τις σημαντικές αξίες των γονέων μας και βαδίζει προς το μέλλον. Όσο μοιάζουμε με τον Γιώργο τόσο διαφορετικοί είμαστε, και με τις έντονες προσωπικότητες που έχουμε και οι δύο, καταφέρνουμε και χαιρόμαστε την κοινή μας ζωή με την παρέα των ενήλικων πια παιδιών μας” μου λέει και η φωνή της γλυκαίνει, κάθε φορά που μιλάει για τον σύντροφο της και τα παιδιά τους.

h

“Κανένας δεν μπορεί να τους βοηθήσει όλους, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους”, είναι το motto της Αθηνάς Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη

Θέλω να την ρωτήσω πως και αποφάσισε να ασχοληθεί με το Σωματείο “Παιδιά της Γης”, ένα Σωματείο με τεράστιο έργο όσο βρισκόταν στα χέρια της Λήδας Βαρδινογιάννη, μα όσα μου εξιστόρησε για τον τρόπο που μεγάλωσε δίπλα στην μητέρα της, αποτελούν την εύλογη απάντηση της. “Ο σπόρος της προσφοράς υπήρχε πάντα, όμως η συμπαράσταση και η προτροπή της κόρης μου και του άντρα μου ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που αποφάσισα να αφιερώσω ουσιαστικό χρόνο και ενέργεια για να κάνω αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου και της πλέον μεγαλύτερης οικογένειας μου, το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο μου μέσα από το σωματείο “Παιδιά της Γης”.”
Πόσο εύκολο είναι να ασχοληθείς με την φιλανθρωπία εν καιρώ πανδημίας που ακολούθησε μάλιστα μίας μακρόχρονης οικονομικής κρίσης; “ Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, επηρεάζει και εμάς ως Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη έχοντας καμία οικονομική επιχορήγηση μέχρι σήμερα από το κράτος ή από άλλο φορέα, που στηρίζεται μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις δωρεές και συνδρομές των μελών της, καθώς επίσης και από χορηγίες προϊόντων από εταιρίες. Καταρχήν η δυσκολία έγκειται στην εύρεση οικονομικών πόρων, μιας και λόγω της πανδημίας απαγορεύεται προς το παρόν να διοργανώσουμε οποιαδήποτε εκδήλωση που θα μας εξασφάλιζε ένα σημαντικό οικονομικό ποσό. Κι όμως, οι ανάγκες των παιδιών που χρίζουν βοήθειας είναι περισσότερες από ποτέ”.
Είναι αποφασιστική, η ένταση της φωνής της επιβεβαιώνει την κάθε της λέξη, ενώ ο δυναμισμός της προσωπικότητας της εγγυάται την επιτυχία του έργου που έχει βάλει στόχο να φέρει εις πέρας. “Στόχος μου είναι, όχι μόνο να συνεχίσουμε το έργο του Σωματείου αλλά να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ακόμη πιο ψηλά, γιατί τα σχέδια μας για το μέλλον είναι πολλά”.
Με βλέπει να διστάζω αναλογιζόμενη τις δυσκολίες των καιρών και μου μιλάει με τέτοιο ενθουσιασμό που με παρασύρει με μιας στον βελούδινο μανδύα προσφοράς της “Παρότι ζούμε αντίξοες στιγμές πανδημικής κρίσης, έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε νέα και ενεργά μέλη σε ρυθμούς πενταπλασιασμού αλλά και να αυξήσουμε τα έσοδα από δωρεές κατά 300% του τελευταίους 7 μήνες, καθώς και να μεγιστοποιήσουμε τις προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, βιβλίων και οικοσκευών, και πλέον οι δράσεις μας, να ανακουφίζουν τις ανάγκες οικογενειών εβδομαδιαίως, αλλά και να μπορούμε να είμαστε αρωγοί και προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται, είτε από την πανδημία, είτε από φυσικές καταστροφές π.χ. πλημμύρες Καρδίτσας, από χρόνιες δυσκολίες π.χ. οικογένειες Αγρινίου, είτε από κινητικές παθήσεις π.χ. ΑΜΕΑ. Η επιτυχία μας είναι λοιπόν να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε με τον θεσμό της οικογένειας. Με καλή θέληση μπορεί να μπει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών που έχουν σταματήσει να ονειρεύονται”.

“Η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, το να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις πίσω, είναι στάση ζωής. Είτε ζούμε σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς είτε όχι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο καθένας από εμάς να κάνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής του σε καθημερινή βάση την προσφορά. Έξαλλου όταν βλέπουμε και νοιώθουμε πως υπάρχει ανάγκη γύρω μας, τι πιο όμορφο από το να απαλύνουμε τον πόνο του συνάνθρωπου μας και τι πιο ικανοποιητικό από το να νοιώσουμε -και όχι απλά να ακούσουμε- το ευχαριστώ” είναι τα λόγια της Αθηνάς, η σκέψη των οποίων με συνοδεύει έως έξω, στην χειμωνιάτικη αλλά ηλιόλουστη Στησιχόρου, όπου ανάμεσα στα ανακατωμένα αρώματα από τις νεραντζιές του αριστοκρατικού δρόμου και του Εθνικού μας Κήπου, τα ακούω ξανά και ξανά σαν μία έκρηξη γιορτής.

 


 

Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης»: Συνεχίζουμε το φιλανθρωπικό μας έργο με αγάπη και φροντίδα

 

11

 12

 

14

Φέτος, σας καλούμε να στηρίξετε τις δράσεις μας και να δώσετε χαρά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη,  με την αγορά του κοσμήματος «2022» που θα μας συντροφεύει για καλή τύχη όλη τη χρονιά, αλλά και θα μας υπενθυμίζει ότι, η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη, το να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις πίσω, είναι στάση ζωής.

To 2022, το γούρι των παιδιών της γης αλλά και το δικό σας, το σχεδίασε αφιλοκερδώς η γνωστή καλλιτέχνης και δημιουργός κοσμημάτων ‘Έλενα Σύρακα.

Κάθε γούρι κοστίζει 35€ και μπορείτε να το αγοράσετε τηλεφωνικά στο 210 7214094 ή στο email: info@paidiatisgis.gr. Παράλληλα, μπορείτε να συνδεθείτε στην ομάδα του Σωματείου στο Facebook.

Τρόποι πληρωμής: Με κατάθεση στο λογαριασμό του σωματείου στην Alpha Bank GR1101401070107002002005146 δικαιούχος Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης».

Το Σωματείο μας εύχεται Καλές Γιορτές, με Υγεία και Ευημερία, ευελπιστώντας να σας έχει όλους πάντοτε συμμάχους στο έργο του.

 

Δωρεά ρουχισμού σε 20 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη

 

 

ewqew

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Παιδιά της Γης", σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης και επανάχρησης ένδυσης και υπόδησης Recycom, παρέδωσε στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη, 500 κιλά χρήσιμου ρουχισμού για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια, τα ενδύματα διανεμήθηκαν από την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας σε 20 πολύτεκνες οικογένειες, με σκοπό να καλυφθούν κάποιες από τις βασικές τους ελλείψεις.  

«Παιδιά της Γης»: Στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη από το 1996

ΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 31 12 2020 800x534

Μία συγκινητική προσπάθεια τις δύσκολες ημέρες που ζούμε εν μέσω πανδημίας και κρίσης πραγματοποιεί το σωματείο «Παιδιά της Γης», το οποίο φροντίζει να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά των άπορων οικογενειών σε όλες της γωνιές της Ελλάδας.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος του Σωματείου «Παιδιά της Γης» κα Αθηνά Γιαννούλη και η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να δωρίσουν 200 παιδικές ασπίδες προστασίας από τον κορωνοϊό στη μνήμη της αείμνηστης ιδρύτριας του Σωματείου, Λήδας Βαρδινογιάννη.

Τις παιδικές μάσκες προστασίας, παρέλαβε η κα Κατερίνα Καραλή, πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, η οποία θα φροντίσει για τη διανομή τους σε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης», το οποίο δραστηριοποιείται από το 1996, φροντίζει για την απρόσκοπτη, εβδομαδιαία σίτιση 17 οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί μεταξύ άλλων στις εξής δωρεές:

-Διάθεση 600 κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας, στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα.

-Διάθεση 1600 βρεφικών ειδών στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».

-Διάθεση ιατρικών μασκών στους εργαζόμενους στον Δήμο Κηφισιάς και στο Ε.ΚΑ.Β. Χαλκίδας.

-Διάθεση τροφίμων σε άπορες οικογένειες στον Δήμο Κηφισιάς και στην ενορία Αγίας Μαρίνας- Εκάλης.

-Εις μνήμην του αείμνηστου Δρακούλη Γουρδομιχάλη, η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Σωματείο.

-Διάθεση ρούχων και παιχνιδιών στον Σύλλογο Πολυτέκνων που εδρεύει στην οδό Ακαδημίας.

-Διάθεση και δύο αποστολές επίπλων σε έξι άπορες οικογένειες στο Αγρίνιο, με προσωπικά έξοδα της Προέδρου κας Αθηνάς Γιαννούλη και του μέλους του σωματείου κ. Γιώργου Γουρδομιχάλη αντίστοιχα, για την καταβολή των μεταφορικών.

– Προσφορά κρεατικών κατά την εορταστική περίοδο από την Φάρμα Κατερίνα στη Μαγούλα και διάθεσή τους σε 150 οικογένειες που έχουν ανάγκη στη Νίκαια, μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας.

– Δωρεά παιδικών παπουτσιών από εταιρεία της Ίου Κυκλάδων στο Χατζηκυριάκειοίδρυμα παιδικής προστασίας στον Πειραιά. 

-Αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα, μέσω Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

Το Σωματείο μας εύχεται Καλή Χρονιά στους πολίτες της Κηφισιάς, ευελπιστώντας να τους έχει όλους πάντοτε συμμάχους στο έργο του. 

 


 

 

Εν όψει των Χριστουγέννων, η Αγάπη και η Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, αποκτά την απόλυτη σημασία.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού μας έργου, η εταιρεία κρεάτων «Φάρμα Κατερίνα», έκανε στο Σωματείο μας μια πολύ σημαντική δωρεά από προϊόντα της, όπου μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας θα διατεθούν σε 150 άπορες οικογένειες.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Προσφορά!dentro1

 

 


 

logo

Κηφισιά, 4 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος του Σωματείου «Παιδιά της Γης» κα Αθηνά Γιαννούλη και η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να δωρίσουν 200 παιδικές ασπίδες προστασίας από τον κορωνοϊό στη μνήμη της αείμνηστης ιδρύτριας του Σωματείου, Λήδας Βαρδινογιάννη. Τις παιδικές μάσκες προστασίας, παρέλαβε η κα Κατερίνα Κάραλη, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς, υπεύθυνη μέριμνας στα σχολεία του δήμου, η οποία θα φροντίσει για τη διανομή τους σε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης», το οποίο δραστηριοποιείται από το 1996, φροντίζει για την απρόσκοπτη, εβδομαδιαία σίτιση 17οικογενειώνπου αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί μεταξύ άλλων στις εξής δωρεές:

-Διάθεση 600 κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας, στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα.

-Διάθεση 1600 βρεφικών ειδών στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».

-Διάθεση ιατρικών μασκών στους εργαζόμενους στον Δήμο Κηφισιάς και στο Ε.ΚΑ.Β. Χαλκίδας.

-Διάθεση τροφίμων σε άπορες οικογένειες στον Δήμο Κηφισιάς και στην ενορία Αγίας Μαρίνας- Εκάλης.

-Εις μνήμην του αείμνηστου ΔρακούληΓουρδομιχάλη, η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Σωματείο.

-Διάθεση ρούχων και παιχνιδιών στον Σύλλογο Πολυτέκνων που εδρεύει στην οδό Ακαδημίας.

-Διάθεση και δύο αποστολές επίπλων σε έξι άπορες οικογένειες στο Αγρίνιο, με προσωπικά έξοδα της Προέδρου κας Αθηνάς Γιαννούλη και του μέλους του σωματείου κ. Γιώργου Γουρδομιχάλη αντίστοιχα, για την καταβολή των μεταφορικών.

- Προσφορά κρεατικών κατά την εορταστική περίοδο από την Φάρμα Κατερίνα στη Μαγούλα και διάθεσή τους σε 150 οικογένειες που έχουν ανάγκη στη Νίκαια, μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας.

- Δωρεά παιδικών παπουτσιών από εταιρεία της Ίου Κυκλάδων στο Χατζηκυριάκειοίδρυμα παιδικής προστασίας στον Πειραιά. 

-Αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα, μέσω Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

Το Σωματείο μας εύχεται Καλή Χρονιά στουςπολίτες της Κηφισιάς, ευελπιστώντας να τους έχει όλους πάντοτε συμμάχους στο έργο του. 

 


 

: Άγγελος και στον ουρανό η αγαπημένη Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, η ιδρύτρια του Σωματείου μας, Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη. Το 1996, η κα Βαρδινογιάννη άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά που έχουν ανάγκη και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που εξακολουθεί να έχει δυνατή «ψυχή» από τους συνεχιστές του φιλανθρωπικού της έργου. Άγγελος στον ουρανό πλέον, να προστατεύει τους αδύναμους από ψηλά, κι εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε,  ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της, αλλά και ως βασική προσφορά, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στη γιορτή της Ελπίδας και της Αγάπης, είναι να προβούμε σε δωρεά παπουτσιών για τα παιδάκια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά. Εξάλλου αυτό θα ήθελε και η αείμνηστη Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη: Να έχουν τα παιδάκια παπούτσια να τα κρατούν ζεστά αλλά και να τα βοηθούν να πατούν γερά στις κακουχίες της ζωής.

Lida Vardinogianni kentriki

 

 Αγκαλιά ξανά! 2021

 

Το 2021, το φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδιά Της Γης συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο

Ωστόσο φέτος, που η πανδημία  δεν μας επιτρέπει να διοργανώσουμε την ετήσια εκδήλωση των φίλων και των υποστηρικτών μας και οι αγκαλιές μας θα περιμένουν λίγο ακόμη μέχρι να γεμίσουν ξανά, σας καλούμε να στηρίξετε τη δράση μας με την αγορά του κοσμήματος «Αγκαλιά ξανά» που σχεδίασε η Πουκ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Μπορείτε να ψωνίσετε ηλεκτρονικά για να ενισχύσετε το έργο μας.

Βρείτε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και δώστε την παραγγελία σας τηλεφωνικά στο 210 7214094 ή στο email: info@paidiatisgis.gr

Για τις περιοχές που καλύπτονται από eshop points, τα προϊόντα αποστέλλονται την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, με εταιρεία courier

Τρόποι πληρωμής με κατάθεση στο λογαριασμό του σωματείου Alpha Bank  GR1101401070107002002005146

Το κάθε τεμάχιο κοστίζει 30€

1

1

 

2

2

 

3

3

 

4

4

 

 Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ! - Μένουμε Σπίτι - Covid-19

Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ! - Μένουμε Σπίτι - Covid-19

           

Πάνω από 30% των παιδιών αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού...

Πάνω από 30% των παιδιών αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού...

Το 2018, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τα παιδιά (ηλικίας από 0-17) έφτανε το 23,4% στην ΕΕ σε σύγκριση με το ποσοστό 22,1% για τους ενήλικες (18-64) και το 18,4% για τους ηλικιωμένους (ηλικίας 65 ετών και άνω).   Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ήταν:...

Δωρεά ιατρικών μασκών στο Δήμο Κηφισιάς

Δωρεά ιατρικών μασκών στο Δήμο Κηφισιάς

Δωρεά ιατροτεχνικού υλικού (ιατρικών μασκών) του φιλανθρωπικού σωματείου «Παιδιά της Γης», στο Δήμο Κηφισιάς

Παράδοση υγειονομικό υλικού στο ΕΚΑΒ της Χαλκίδας

Παράδοση υγειονομικό υλικού στο ΕΚΑΒ της Χαλκίδας

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης» πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Γιαννούλη Αθηνά (δεξιά) και αντιπρόεδρος η κυρία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη (αριστερά), παρέδωσε την Μ. Πέμπτη υγειονομικό υλικό στον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ευβοίας Νίκο Κόκκο τον οποίο ευχαριστεί για την βοήθειά του ώστε το υλικό...

Συγκέντρωση τροφίμων για την Καρδίτσα

Συγκέντρωση τροφίμων για την Καρδίτσα

Και η συγκέντρωση τροφίμων για την πληγωμένη Καρδίτσα συνεχίζεται. Ευχαριστούμε θερμά την δραστήρια Πρόεδρο του Συλλόγου '' Παιδιά της γής " κα Αθηνά Γιαννούλη, και την Ταμία κα Κοραλία Ξανθάκη για την σημερινή προσφορά τους.

Βοήθεια σε οικογένειες στο Αγρίνιο

Βοήθεια σε οικογένειες στο Αγρίνιο

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης» πρόσφερε βοήθεια επίπλων, ρουχισμού, παιχνιδιών και βιβλίων σε 3 οικογένειες στο Αγρίνιο.

“Παιδιά της Γης”: Από την αγκαλιά της Λήδας Βαρδινογιάννη σε...

“Παιδιά της Γης”: Από την αγκαλιά της Λήδας Βαρδινογιάννη σε...

Μία αρχική τυχαία συνάντηση με την Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη σε ένα από τα υπέροχα δείπνα στη κομψή βεράντα της Ιωάννας Σακελλαρίου και η αμοιβαία εκτίμηση ως προς το πως αντιλαμβανόμαστε την δουλειά μας, ξεκίνησε μία τακτική τηλεφωνική επικοινωνία η οποία πολύ σύντομα...

Αγκαλιά ξανά! 2021

Αγκαλιά ξανά! 2021

 Το 2021, το φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδιά Της Γης συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο Ωστόσο φέτος, που η πανδημία  δεν μας επιτρέπει να διοργανώσουμε την ετήσια εκδήλωση των φίλων και των υποστηρικτών μας και οι αγκαλιές μας θα περιμένουν λίγο ακόμη μέχρι να γεμίσουν ξανά, σας καλούμε να στηρίξετε...

Ο Σκοπός

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ.

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1996. Με την υπ’ αρ. 3761/1996 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  αναγνωρίστηκε και εγκρίθηκε το Καταστατικό του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».

Πρωταρχικός σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουμε οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά.     
Ειδικότερα, ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου μας είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών σ’ όλον τον κόσμο που περιλαμβάνει:

(α) κάθε δραστηριότητα για ηθική και υλική βοήθεια παιδιών και εφήβων (αγορά ενδυμάτων, τροφίμων, βιβλίων και γραφικής ύλης),

(β) καταβολή διδάκτρων σχολών και μαθημάτων σε αριστούχους,

(γ) παροχή πάσης φύσεως βοήθειας, οικονομικής και υλικής, ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Ξενώνες Προστασίας Παιδιών, Παιδουπόλεις κ.λπ., Ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού.


Πόροι του Σωματείου μας είναι:

(α) η εγγραφή και συνδρομή των μελών μας,

(β) χορηγίες, δωρεές, κληρονομιές, κλπ,

(γ) έσοδα από εκδηλώσεις και ενέργειες,

(δ) έσοδα από περιουσιακά μας στοιχεία και,

(ε) κάθε άλλος νόμιμος πόρος.


Στο Σωματείο μας μετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, δραστήρια και αξιόλογα πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν ολόψυχα για την επίτευξη των σκοπών μας και αγωνίζονται γι’ αυτό.

Χαρ  Τρικούπη 197 κ Σειρήνων Κηφισιά Αθήνα 145 64

Email: info@paidiatisgis.gr

Τηλέφωνο: 210 7214094

Φαξ: 210 8084095

 

Φιλανθρωπικό Σωματείο "Παιδιά της Γης"

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη 10:00 - 14:00 

Tις υπόλοιπες ημέρες ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

ee31f4e42e127ad7ab2342d927de507dc79b1967 large  Βρείτε μας στο facebook

 

Tραπεζικός λογαριασμός δωρεών: Alpha Bank  GR1101401070107002002005146