Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Ο Σκοπός μας
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ.
Βοήθεια στους συμπολίτες μας
Στηρίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αγκαλιάζουμε με αγάπη τις οικογένειες τους και προσπαθούμε να κρατάμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.
Παιδιά της Γης
Με τις κινήσεις μας, βοηθούμε τα ΠΑΙΔΙΑ της ΓΗΣ εντός και εκτός συνόρων.
Πρωτοβουλίες
Στηρίζουμε έφηβους και παιδιά προσφέροντας υλική και νομική βοήθεια

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΓΗΣ  που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουμε οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου μας είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών σ’ όλον τον κόσμο.. Στηρίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αγκαλιάζουμε με αγάπη τις οικογένειες τους και προσπαθούμε να κρατάμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

 Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ!...

Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ!...

           

Πάνω από 30% των παιδιών αντιμετωπίζουν...

Πάνω από 30% των παιδιών αντιμετωπίζουν...

Το 2018, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τα παιδιά (ηλικίας από 0-17) έφτανε το 23,4% στην ΕΕ σε σύγκριση με το ποσοστό 22,1% για τους ενήλικες (18-64) και το 18,4% για τους ηλικιωμένους (ηλικίας 65 ετών και άνω).   Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ήταν:...

Δωρεά ιατρικών μασκών στο Δήμο...

Δωρεά ιατρικών μασκών στο Δήμο...

Δωρεά ιατροτεχνικού υλικού (ιατρικών μασκών) του φιλανθρωπικού σωματείου «Παιδιά της Γης», στο Δήμο Κηφισιάς

Βοήθεια σε άπορες οικογένειες

Βοήθεια σε άπορες οικογένειες

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του φιλανθρωπικού σωματείου «Παιδιά της Γης», εν μέσω ακανθώδους χρονικής περιόδου που διανύει τόσο η χώρα μας, όσο και όλος ο κόσμος, προχώρησε σε δράσεις ανακούφισης του συστήματος ιατρικής περίθαλψης και στήριξης των άπορων της κοινωνίας. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν...

Παράδοση υγειονομικό υλικού στο...

Παράδοση υγειονομικό υλικού στο...

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης» πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Γιαννούλη Αθηνά (δεξιά) και αντιπρόεδρος η κυρία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη (αριστερά), παρέδωσε την Μ. Πέμπτη υγειονομικό υλικό στον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ευβοίας Νίκο Κόκκο τον οποίο ευχαριστεί για την βοήθειά του ώστε το υλικό...

Life line

Life line

Στο φιλανθρωπικό δείπνο  του Life line, παραστάθηκε και το Σωματείο μας « Παιδιά της Γης» Η Πρόεδρος Αθηνά Α Γιαννούλη Η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Πάνω από 30% των παιδιών αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

risk of poverty

Το 2018, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τα παιδιά (ηλικίας από 0-17) έφτανε το 23,4% στην ΕΕ σε σύγκριση με το ποσοστό 22,1% για τους ενήλικες (18-64) και το 18,4% για τους ηλικιωμένους (ηλικίας 65 ετών και άνω).

  Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ήταν:

Ο τύπος της οικογένειας: οι μονογονεικές οικογένειες με συντηρούμενα τέκνα (42,8%), τα μεμονωμένα άτομα (31,7%) και δύο ενήλικες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα (27,6%) είχαν τα υψηλότερα ποσοστά για του δείκτη κινδύνου φτώχειας κοινωνικού αποκλεισμού.

 Επίπεδο εκπαίδευσης: Το 51,5% των παιδιών των οποίων το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων ήταν χαμηλό ήταν σε κίνδυνο φτώχειας σε σύγκριση με το 7,4% των παιδιών των οποίων το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων ήταν υψηλό.

 Μεταναστευτικό υπόβαθρο: Τα παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας από τα παιδιά των οποίων οι γονείς γεννήθηκαν (33,7% έναντι 16,2%).

risk of poverty2

Παιδιά που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, 2010-2018
(Ποσοστό παιδιών <18 ετών)

 

Πηγή: Eurostat

Παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι λιγότερο πιθανό να περάσουν καλά στο σχολείο, να έχουν καλή υγεία και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους αργότερα στη ζωή τους, όταν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν άνεργοι, φτωχοί και κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ο δείκτης AROPE ορίζεται ως το τμήμα του πληθυσμού για το οποίο ισχύει μία από τις ακόλουθες τρεις συνθήκες:

- Βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας,
- βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής υλικής στέρησης,
- ζει σε νοικοκυριό με το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας.

Από το 2010 έως το 2018, τα ποσοστά AROPE για παιδιά αυξήθηκαν σε 7 κράτη μέλη της ΕΕ

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις των ποσοστών AROPE από το 2010, με 2 ποσοστιαίες μονάδες (pp) ή περισσότερο, παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (3,7 ποσοστιαίες μονάδες) και στην Ελλάδα (4,6 μονάδες). Παρατηρήθηκαν μειώσεις σε 18 κράτη μέλη της ΕΕ, με σημαντικές μειώσεις στην Πολωνία (- 13,6 ποσοστιαίες μονάδες), Ουγγαρία (- 14,9 μονάδες βάσης), Βουλγαρία (- 16,1 μονάδες) και Λετονία (- 19,7 μονάδες βάσης).

Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση το 2018, το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε μια οικογένεια που κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό κυμάνθηκε από 13,1% στη Σλοβενία ​​έως 38,1% στη Ρουμανία. το ποσοστό της ΕΕ-28 ήταν 23,4%.

Οι τιμές του δείκτη AROPE διαφέρουν για διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Το 2018, το 23,4% των παιδιών (ηλικίας 0-17 ετών) στην ΕΕ-27 αντιμετώπιζαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 22,1% των ενηλίκων (ηλικίας 18-64 ετών) και 18,4% των ηλικιωμένων (ηλικίας 65 ετών και άνω) . Τα παιδιά ήταν η ηλικιακή ομάδα με τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σχεδόν τα μισά κράτη μέλη της ΕΕ. Στη Λετονία, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Κροατία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία ​​και την Τσεχία οι ηλικιωμένοι βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ στην Ελλάδα, τη Δανία, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες και τη Φινλανδία οι ενήλικες ήταν οι ηλικιακές ομάδες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Παρά το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι και οι ενήλικες, αντίστοιχα, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά AROPE αυτών των δύο ομάδων χωρών, η παιδική φτώχεια κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την παιδική φτώχεια, αφού ληφθεί υπόψη η επίδραση των κοινωνικών μεταβιβάσεων στη μείωση της παιδικής φτώχειας, είναι η σύνθεση του νοικοκυριού στο οποίο ζουν τα παιδιά και η κατάσταση της αγοράς εργασίας των γονέων τους, που συνδέονται επίσης με το επίπεδο εκπαίδευσής τους.

 

Χαρ  Τρικούπη 197 κ Σειρήνων Κηφισιά Αθήνα 145 64

Email: info@paidiatisgis.gr

Τηλέφωνο: 210 7214094

Φαξ: 210 8084095

Φιλανθρωπικό Σωματείο "Παιδιά της Γης"

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη 10:00 - 14:00 

Tις υπόλοιπες ημέρες ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

 

Tραπεζικός λογαριασμός δωρεών: Alpha Bank  GR1101401070107002002005146