Παιδιά της Γης

Rate this item
(0 votes)

Για τα παιδιά του κόσμου :  

- Βοηθήσαμε τον καταυλισμό των Κούρδων στην Πεντέλη με τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό.

- Σε συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στείλαμε φάρμακα για τους πληγέντες της Ασίας (τσουνάμι), εμβόλια για τα παιδιά της Αιθιοπίας, φάρμακα και εμβόλια για τα παιδιά του Πακιστάν,  φάρμακα στους πρόσφυγες της Γιουγκοσλαβίας, ιατροφαρμακευτικό και νοσηλευτικό υλικό στα παιδιά της Συρίας, ιατροφαρμακευτικό υλικό στα παιδιά της Γάζας.

- Στείλαμε κάθε μήνα φάρμακα για τον Ξενώνα των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που φιλοξενεί πρόσφυγες.

- Εμβολιάσαμε τα παιδιά του Περάματος, που δεν είχαν εμβολιασθεί σε συνεργασία με του ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου τα παιδιά δεν είχαν εμβολιαστεί.

- Το 2001 δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε τα παιδιά να στεγαστούν σε στέγες προστασίας ανηλίκων βρεφών και παιδιών που έχουν τύχει εκμετάλλευσης όπως και των παιδιών των δρόμων τα λεγόμενα «παιδιά των φαναριών». Μετά από επίπονες προσπάθειες, επαφές με αρμόδιους φορείς, μέσα ενημέρωσης και αλληλογραφία με όλους τους αρμόδιους φορείς, επί σειρά δύο ετών, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μέσω του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, επιτεύχθηκε νομοθετική ρύθμιση και έτσι η φροντίδα των παιδιών έχει ανατεθεί σε ιδρύματα με το νόμο 3064/ 15-10-2002. Έτσι πετύχαμε τον σκοπό μας!

- Στείλαμε βιβλία, σχολικά είδη  και κομπιούτερ για το σχολείο των Ελλήνων της Αλβανίας στην Χειμάρρα και δημιουργήσαμε  βιβλιοθήκη.

- Σε συνεργασία με την Ιεραποστολή της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως, κατασκευάστηκαν πηγάδια με πόσιμο νερό σε δύο σχολεία στην Κένυα και την Τανζανία

Όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε μέσα σε 16 χρόνια με δωρεές σε είδος και χρήμα μελών και φίλων του Σωματείου μας, συνδρομές και έσοδα από τις εκδηλώσεις μας και με τη βοήθειά σας, την οποία ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον.

Read 4665 times Last modified on Sunday, 14 February 2016 17:01
Published in Uncategorised